KLÍMASZERELÉS GYŐR - iCOOL kft - klíma és hőszivattyú - Tel: 06 70 3819 219 - E-mail: info@icoolkft.hu

KLÍMASZERELÉS GYŐR - iCOOL kft - klíma és hőszivattyú - Tel: 06 70 3819 219 - E-mail: info@icoolkft.hu

Mi is az a hőszivattyú?

A hőszivattyús berendezés alkalmas fűtésre, hűtésre, használati melegvíz készítésre. Tudja kezelni a felületi fűtéseket, mint pl. padlófűtést és térfűtést pl.: radiátoros fűtést is. Más hőtermelő egységekkel (gázkazán, napkollektor) integráltan együtt tud működni.

MIÉRT JÓ A HŐSZIVATTYÚS RENDSZER?

  • Modern
  • Teljesen automatizált
  • Energiatakarékos
  • Zöld
  • Tiszta működés
  • Elegáns megjelenés, design
  • Más rendszerekkel összekapcsolható
  • Takarékos

 

Modern:  a kornak megfelelő technikai fejlettség, modern vezérlés, akár távolról is irányítható

Teljesen automatizált: az inverteres technológiának köszönhetően, a berendezés mindíg a szükséges energiaszinten dolgozik. A kiegészítők és inegrált rendszerek a vezérlés összehangolása után beavatkozás nélkül végzik a dolgukat a környezeti hőmérséklet és az elvárt belső hőmérsékletek alapján.

Energiatakarékos: a hőszivattyú telepítése során hálózati áram betáplálást kap. Az elektomos betáp.-ból nyeri a hozzáadott energiát. Ez úgy néz ki egy elektromos hősugárzó esetében, hogy 1 KW elektomos energiából lesz 1 KW hőenergia. Hőszivattyú esetében a szezonális jósági fok- SCOP- értéke határozza meg, hogy 1 KW befektetett elektromos energiából mennyi (3-5 KW) hőenergiát nyerünk. Vagyis 3-5 x több energiát nyerünk fűtés üzemmódban, mint tisztán elektromos berendezés esetén.

Zöld: a hőszivattyúk zöld energiát állítanak elő, az ökológiai lábnyomuk kicsi. A fenntartható fejlődés és a tudatos technológiai eszközök használata megvalósul. Lakóépületek használatbavételi engedélyezése során az energia szükséglet 25%-nak zöld energiának kell lennie.

Tiszta működés: tiszta, pormentes, diszkréten csendes 55-65 dBA.

Elegáns megjelenés, design: a szélsőséges hőmérsékleti üzem és a vizes közeg megkívánja a tartós, rozsdamentes anyagok használatát. Válaszható színek, diszkrét LED technológia használata

Más rendszerekkel összekapcsolható: akár már meglévő fűtési rendszerhez is illeszthető. A hőszivattyúk bivalens üzemmódban is képesek működni. Amikor eléri a külső hőmérséklet azt az alsó hőmérsékleti pontot, ahol már nem gazdaságos a működése, bekapcsol az alternatív hőforrás (ha van), ami lehet egy integrált gázkazán vagy saját back up heater (rásegítő elektromos patron). Ahőszivattyú kezelni tudja a telepített napkollektort. Használati melgvizet állít elő igény szerint.

Takarékos: a hőszivattyúk, úgy mint a klíma berendezések is enrgia címkével vannak ellátva. Hűtésre és fűtésre külön. A++, A+++ jelzéssel. Nekünk a számoláshoz a szezonális jósági fok többet mond, fűtés esetén SCOP, hűtés esetén SEER W/W érékben megadja, hogy 1 KW tisztán villamos enrgiából hány KW hő-, vagy hűtési energia állítható elő az adott berendezéssel.

Példa: Berendezésünk műszaki adatlapján a SCOP 4,2 w/w, a SEER 8,1 w/w. Berendezésünk 10 KW teljesítményű, ez egy jó hőtechnikai paraméterekkel bíró átlagos 120 m2-es családiházhoz elegendő.

Fűtésben: 10kw/4,2kw/kw=2,38KWh

Hűtésben: 10kw/8,1kw/kw=1,23KWh, míg ha tisztán hősugárzót használtunk volna: 10KWh lenne az érték.

Ehhez még jön a "H" tarifa vagy "GEO" tarifa mert, hogy ez a hőszivattyúkhoz és a megújuló energiforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható tarifa.

"H" tarifa esetében 35,31Ft/kwh helyett 23,54 Ft/kwh, ez cc. 35% megtakarítás (a tarifa árak hozzávetőlegesek, szolgáltatónként is változhat)

"GEO" tarifa esetében 24,3 Ft/kwh cc 32% megtakarítás.

A "H" ez a hőszivattyúkhoz és a megújuló energiforrásokhoz kiépített rendszerekhez használható tarifa. A legfontosabb jellemzője, hogy nem elérhető egész évben: csak október 15-től április 15-ig vehető igénybe. Viszont a Geo tarifával szemben ez egész nap, 24 órában a rendelkezésünkre áll.

A "GEO" tarifa már egy speciális díjszabás, amelyet hőszivattyús berendezések üzemeltetéséhez hoztak létre. Szintén vezérelt csatlakozási ponttal rendelkező készülék működtető róla. Egész évben igénybe vehető, de naponta 2 alkalommal 2 órára szünetel az áramszolgáltatás, ezzel számolni kell, ha ezt a díjszabást választjuk.